ΗΛΙΟΝ KAI ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!

11 Σεπτ.

Carl Fredricksen: You’d better get up, Russell. Or else, the tigers will come and eat you.

Russell: Tigers don’t live in South America. Zoology.

Το Up είναι από τις ταινίες που η χαρά σου έχει κατακλύσει τα πάντα μέσα σου και δε σ’ αφήνει ν’ αρθρώσεις ούτε ένα φωνήεν. Λες και έχεις ξεχάσει να γράφεις, οι λέξεις σου χορεύουν μες τα θαυμαστικά και δεν έχουν καμία συνοχή. Κι όταν καταφέρνεις τελικά να το κάνεις χαμογελάς σαν τον βλάκα συνέχεια και σταματάς για να σκεφτείς τι ωραίο που ήταν αυτό πόσο μ’ άρεσε εκείνη η σκηνή, τι είπε τότε ο τύπος και άλλα τέτοια διάφορα. Άσε που θα θες να πάρεις εκατομμύρια χρωματιστά μπαλόνια και να πετάξεις. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, δύσκολα τα πράγματα. Οι τύποι της Pixar (Pete Docter, Bob Peterson) έφτιαξαν από τις ωραιότερες ιστοριες -πολλοί την θεωρούν την καλύτερη- που έχεις δει από την εταιρία, η οποία βραβεύτηκε πριν λίγες μέρες στο φεστιβάλ Βενετίας για το σύνολο της προσφοράς της. Κάτι που γίνεται πρωτη φορά αφού το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται σε καλλιτέχνες κι όχι σε οργανισμούς.

Προετοιμάσου να σε κοροιδεύον οι διπλανοί σου-αν δε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση- για τα βουρκωμένα μάτια σουκαι τ’ αυθόρμητα γέλια σου. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν θα το δούμε σε 3D μορφή, όπως στον υπόλοιπο παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να σ’ ενοχλήσει. Εκτός αν ψάξεις λόγους για τους οποίους δε σ’ άρεσε. Πανέξυπνη και συγκινητική, πολύ καλό χιούμορ, μ’ ένα πεντάστερο σενάριο και μια σκηνοθεσία που σπάει το κοντέρ του ενθουσιασμού σου. Ούτε παλιμπαιδισμοί, ούτε γλυκανάλατα μυνήματα . Εκεί που τα σκοτεινά και πιο aggressive κινούμενα σχέδια σουπερηρώων και άλλων έχουν περικυκλώσει τα κινηματογραφικά πανιά και πλατώ(πολλές φορές ακολουθώντας κάτι σαν μία τάση που επικρατεί), η Pixar συνεχίζει να μην αλλάζει το στυλ της και να μας κάνει να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Φούσκωσε τα μπαλόνια σου και καλό ταξίδι!  (Και ναι ο Carl είναι ολόιδιος ο Ζάχος Χατζηφωτίου!)

Carl Fredricksen: This is crazy. I finally meet my childhood hero and he’s trying to kill us. What a joke.

Dug: Hey, I know a joke! A squirrel walks up to a tree and says, «I forgot to store acorns for the winter and now I am dead.» Ha! It is funny because the squirrel gets dead.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: